Menu

Over ons

Proven Therapies is een initiatief van behandelaren voor behandelaren in de geestelijke gezondheidszorg. Wij willen dat onze patiënten een bevredigend sociaal en maatschappelijk leven kunnen leiden. Lees verder

Vragen? Neem contact op!

Aanbevelingen

 • “Door onder andere haar enthousiasme en deskundige ervaring, het zelf laten ervaren van APS in de supervisie, weet Mariëlle de supervisant een mooie groei te laten maken in het supervisietraject. Dankzij de supervisie heb ik met vertrouwen complexe behandelingen opgepakt en deze ook succesv...” lees meer

  “Door onder andere haar enthousiasme en deskundige ervaring, het zelf laten ervaren van APS in de supervisie, weet Mariëlle de supervisant een mooie groei te laten maken in het supervisietraject. Dankzij de supervisie heb ik met vertrouwen complexe behandelingen opgepakt en deze ook succesvol afgerond, zelfs in casussen waar lef voor nodig was om de afronding ook echt in gang te zetten. Het hierbij onderbouwd 'risico' durven te nemen heeft enorm bijgedragen in mijn groei als therapeute. Tot slot wordt haar flexibiliteit in het afwisselen van f2f en digitale supervisiecontacten zeer gewaardeerd!”

  Alisha Grobben,
  klinisch psycholoog/psychotherapeut
 • “Mooie inspirerende cursus! De investering waard!”

  Anneke van der Moolen,
  verpleegkundige i.o. specialist
 • “De cursus is echt aan te raden. In korte tijd krijg je veel handvatten mee om doelgerichter te gaan behandelen. De docent heeft veel kennis en kunde en neemt je met veel enthousiasme mee.”

  Anneloes Vonck,
  orthopedagoog i.o. tot gz-psycholoog
 • “Erg aangename, wijze docente waar ik behoorlijk veel van heb geleerd. Waanzinnige tips en inzichten. Heel erg bedankt!”

  Behazin Khosravi,
  psycholoog i.o
 • “De Kracht van Kort heeft ons team de tools en kennis gegeven om met elkaar een duidelijke koers te varen: richting, holding en rust!”

  Carlijn de Bruijne,
  GZ-psycholoog
 • “Een voor iedereen aan te raden verdieping om de kwaliteit van zorg met goed onderbouwde theoretische kennis en oefening van praktische vaardigheden te kunnen verbeteren, door een zeer inspirerende docent.”

  Christina Gouverneur,
  psychiater
 • “Het was weer een leuke en inspirerende dag, ik kom er steeds heel blij van thuis.”

  Daisy Alsemgeest,
  studentenpsycholoog
 • “Positief. Ik ben mij er bewust van geworden om duidelijk en concreter mijn doelen te stellen af te bakenen in sessies. Leuk en spannend om te oefenenen met bij het gevoel komen en hierbij blijven!”

  Egbert Schilthuis,
  systeemtherapeut, symbooldramatherapeut
 • “Beter in contact komen met jezelf en je cliënt, om een tijdelijke life line te vormen tot de cliënt zelf weer daadkrachtig verder kan!”

  Elise Reefhuis,
  Klinisch Psycholoog
 • “Ik heb Mariëlle als een heel inspirerende, gepassioneerde en betrokken supervisor ervaren. Ze heeft enorm veel kennis van psychoanalytische psychotherapie en 'belichaamt' als het ware APS. Hierdoor heb ik op inhoudelijk en zeker ook op persoonlijk vlak een voor mij heel waardevolle groei d...” lees meer

  “Ik heb Mariëlle als een heel inspirerende, gepassioneerde en betrokken supervisor ervaren. Ze heeft enorm veel kennis van psychoanalytische psychotherapie en 'belichaamt' als het ware APS. Hierdoor heb ik op inhoudelijk en zeker ook op persoonlijk vlak een voor mij heel waardevolle groei doorgemaakt. Het werken vanuit een psychodynamisch kader was nieuw voor mij, en Mariëlle wist steeds goed aan te sluiten bij mijn kennisniveau. Al met al heb ik de supervisie als zeer leerzaam en prettig ervaren. ”

  Eva Lith,
  psychotherapeut en gz-psycholoog
 • “Inspirerende docent met passie en kennis van zaken. Psychoanalytisch kader wordt goed uitgelegd en breed relevant gemaakt.”

  Ewoud de Jong,
  psychiater, TFP-therapeut (niet geregistreerd)
 • “In de coaching bij Mariëlle werden theorie en praktijk haarfijn verbonden aan wie ik aan het worden was als mens en professional. Therapeutische inzichten en vaardigheden toegepast in het kader van teams en organisaties. Het bracht me een waardevolle en verdiepende leerervaring. ”

  Femke Langeslag,
  klinisch psycholoog
 • “Arianne is een hele prettige supervisor. Ze luistert goed en heeft een rustige uitstraling. Ze maakt notities, zodat zij op de hoogte is wanneer een casus opnieuw ingebracht wordt. Zij geeft fijne en opbouwende feedback, zodat je weer verder kan met de casus. Ze is een ervaren behandelaar ...” lees meer

  “Arianne is een hele prettige supervisor. Ze luistert goed en heeft een rustige uitstraling. Ze maakt notities, zodat zij op de hoogte is wanneer een casus opnieuw ingebracht wordt. Zij geeft fijne en opbouwende feedback, zodat je weer verder kan met de casus. Ze is een ervaren behandelaar en in de supervisie slaagt ze er goed in om haar kennis en kunde op anderen over te brengen. ”

  Froukje der Kinderen,
  psycholoog
 • “Heel leerzame cursus. De docent geeft op een heldere wijze psychoanalytische inzichten weer en maakt deze toepasbaar voor de praktijk van de hedendaagse GGZ- instelling. De combinatie van theoretische verdieping en praktische toepassing maken het tot een boeiend geheel. Ik raad deze cursus...” lees meer

  “Heel leerzame cursus. De docent geeft op een heldere wijze psychoanalytische inzichten weer en maakt deze toepasbaar voor de praktijk van de hedendaagse GGZ- instelling. De combinatie van theoretische verdieping en praktische toepassing maken het tot een boeiend geheel. Ik raad deze cursus iedereen in dit werkveld aan.”

  Heleen de Ronde,
  psychotherapeut
 • “Praktisch toepasbaar in combinatie met stevige onderbouwing vanuit de wetenschap. Marielle is een echte believer!”

  Ilona Boiten,
  orthopedagoog
 • “Theorie en praktijk gaan hier hand in hand. Mariëlle weet met haar ervaring en enthousiasme voor het vak te inspireren! Ook is het direct toepasbaar in de dagelijkse behandelpraktijk.”

  Ingrid Bolling,
  klinisch psycholoog
 • “Prikkelende, zeer interessante en bruikbare cursus.”

  Jolien Louwerse,
  basispsycholoog
 • “Geweldig! De start van mijn vakmanschap. Weten wat ik kan doen, hoe ik dat kan doen & waarom ik dat doe. En hoe ’t voelt wanneer je de boot mist; juist bezig bent & je team nodig hebt om alles te verdragen & vol te houden.”

  Julie Visser,
  GZ-psycholoog
 • “Ik vond deze training leerzaam en inspirerend. Mariëlle kan de toch ietwat ingewikkelde theorie helder uit een zetten en dat op een heel enthousiaste wijze. Een aanrader voor mensen die hun psychotherapeutische vaardigheden willen versterken!”

  Karin Slotema,
  Psychiater en bijzonder hoogleraar persoonlijkheidsstoornissen
 • “Na de basis- en verdiepingscursus KPSP heb ik aansluitend supervisie gevolgd bij Proven therapies. Mariëlle Hendriksen heeft mijn eerste zeven KPSP behandelingen gesuperviseerd. Mariëlle deed dit op een kundige wijze waarbij zij alle ruimte bood voor mijn leerstijl wat zowel de behandeling...” lees meer

  “Na de basis- en verdiepingscursus KPSP heb ik aansluitend supervisie gevolgd bij Proven therapies. Mariëlle Hendriksen heeft mijn eerste zeven KPSP behandelingen gesuperviseerd. Mariëlle deed dit op een kundige wijze waarbij zij alle ruimte bood voor mijn leerstijl wat zowel de behandeling als mijn leerproces ten goede kwam. Daarnaast heb ik binnen de supervisie sessies de kracht van werkzame factoren mogen ervaren. Haar kundigheid op verschillende niveau’s overgedragen krijgen heeft mij echt geholpen KPSP meer eigen te maken. ”

  Kathy Schlich,
  klinisch psycholoog
 • “Arianne is als supervisor analytisch, weloverwogen, betrokken en genuanceerd. Ze stelt zich leergierig en open op. Ze kan goed luisteren en neemt hierin de tijd voor je. Ze is opmerkzaam, toegewijd en samenbindend. Ik leer in supervisie stilstaan bij mijn eigen beleving bij een behandeling...” lees meer

  “Arianne is als supervisor analytisch, weloverwogen, betrokken en genuanceerd. Ze stelt zich leergierig en open op. Ze kan goed luisteren en neemt hierin de tijd voor je. Ze is opmerkzaam, toegewijd en samenbindend. Ik leer in supervisie stilstaan bij mijn eigen beleving bij een behandeling en ik leer meer aandacht te geven aan wat er goed gaat in een behandeltraject. Arianne heeft hier in het bijzonder aandacht voor. ”

  Kübra Keskin,
  gz-psycholoog
 • “Inspirerend, ontzettend leuk en leerzaam! Genoeg uitdagingen om mee aan de slag te gaan! Bedankt!”

  Leonie Heikens,
  STW
 • “Een inspirerende cursus waarbij ik kennis gemaakt heb met KPSP als een prachtige methodiek. Ik heb het idee nu uit de voeten te kunnen met een patiëntengroep waar ik voorheen niets mee kon.”

  Leontien Los,
  Psychiater
 • “Na 3 dagen cursus ben ik er van overtuigd dat ik een betere behandelaar ben geworden die mijn cliënten oprecht beter zie en kan helpen. Zeer verdiepende, concrete cursus op hoog niveau, door een zeer ervaren professional.”

  Linda Reijerkerk,
  psycholoog
 • “Ik kan iedereen de supervisie bij Mariëlle aanbevelen! Mariëlle vertaalt de psychoanalytische achtergrond en theorie op een zeer toegankelijke en toepasbare manier naar de praktijk, waardoor je als therapeut nog beter gaat begrijpen waar je cliënt tegenaan loopt en je beter bij je cliënt k...” lees meer

  “Ik kan iedereen de supervisie bij Mariëlle aanbevelen! Mariëlle vertaalt de psychoanalytische achtergrond en theorie op een zeer toegankelijke en toepasbare manier naar de praktijk, waardoor je als therapeut nog beter gaat begrijpen waar je cliënt tegenaan loopt en je beter bij je cliënt kunt aansluiten. Daarnaast is er sprake van een zeer veilig klimaat tijdens de supervisie. Door haar manier van supervisie geven, zet Mariëlle je in je eigen kracht als persoon en therapeut. Kortom, de supervisie heeft mij verrijkt in mijn theoretische kennis, maar ook in mijn functioneren en vertrouwen als psychotherapeut.”

  Linda van Empel-Smeekes,
  psychotherapeut
 • “De supervisie van Mariëlle is zeer nuttig, want ze kent de KPSP door en door. Ze doorziet de dynamiek tussen patiënt en behandelaar snel, en schroomt niet om ook naar de eigen belevingswereld te vragen (ten bate van de therapie). Ik zou Mariëlle zeker aanraden als je verdieping en verbeter...” lees meer

  “De supervisie van Mariëlle is zeer nuttig, want ze kent de KPSP door en door. Ze doorziet de dynamiek tussen patiënt en behandelaar snel, en schroomt niet om ook naar de eigen belevingswereld te vragen (ten bate van de therapie). Ik zou Mariëlle zeker aanraden als je verdieping en verbetering van je competenties zoekt in de KPSP. Ze heeft mij zeker geïnspireerd en mijn behandelingen verbeterd! ”

  Lorân van der Hoeven,
  GioS
 • “Mariëlle was als coach heel prettig. Ze coachte mij bij een verandertraject in de GGZ. Naast dat we snel samen de kern van de problemen duidelijk konden krijgen, hielp Mariëlle mij ook zicht krijgen op mijn eigen valkuilen en knelpunten en hoe daar mee te dealen. Ze heeft veel verstand van...” lees meer

  “Mariëlle was als coach heel prettig. Ze coachte mij bij een verandertraject in de GGZ. Naast dat we snel samen de kern van de problemen duidelijk konden krijgen, hielp Mariëlle mij ook zicht krijgen op mijn eigen valkuilen en knelpunten en hoe daar mee te dealen. Ze heeft veel verstand van zaken en van mensen. Hierdoor kon ik veel leren over leidinggeven bij verandering en persoonlijk groeien. Ik heb Mariëlle ervaren als betrokken, duidelijk, direct en warm. Echt een topcoach! ”

  Maaike Heijnis,
  klinisch psycholoog
 • “Mariëlle demonstreert als docent in levende lijve wat het inhoudt om APS te bieden, hiermee bevordert zij ook optimaal de groei van de cursist.”

  Maarten van Dijk,
  kpsp-verdiepingscursus
 • “Het gehele KPSP-pakket van Mariëlle geeft mij de nodige sturing in mijn werk als psychiater. Het biedt voor mij en mijn team een oplossing voor de behandeling van complexe problematiek.”

  Marie Malgaz,
  psychiater
 • “Een zeer interessante en inspirerende cursus, die confronteert en tot denken aanzet op een positief-kritische & enthousiaste wijze, dankzij de ervaren docente.”

  Mariëlle van der Veen,
  orthopedagoog
 • “De Verdiepingscursus KPSP is een hele inspirerende cursus met een enthousiaste docente. Praktisch en zeer goed bruikbaar. Van genoten. Dank!”

  Marion van Rooyen,
  Psychotherapeut
 • “Mariëlle weet in een supervisie direct een prettige sfeer neer te zetten, waarin je je gehoord en gezien voelt en versterkt wordt in je eigen kennis en kunde. Ze weet waar ze het over heeft en laat met haar enthousiasme en passie merken hier volledig achter te staan. Het waren altijd inspi...” lees meer

  “Mariëlle weet in een supervisie direct een prettige sfeer neer te zetten, waarin je je gehoord en gezien voelt en versterkt wordt in je eigen kennis en kunde. Ze weet waar ze het over heeft en laat met haar enthousiasme en passie merken hier volledig achter te staan. Het waren altijd inspirerende supervisiesessies, waarbij ze regelmatig een spiegel heeft voorgehouden, zonder te veel woorden, maar waardoor er wel een bijzondere ontwikkeling plaatsvond in mijzelf als persoon en als therapeut. ”

  Micha Selders,
  klinisch psycholoog en psychotherapeut
 • “De Verdiepingscursus KPSP is een inhoudelijk zeer inspirerende cursus, met een kwalitatief erg goede docent, die met veel passie en hart voor het vak en KPSP de stof overbrengt.”

  Michael Bosch,
  Klinisch Psycholoog
 • “Enthousiast makend, de kern pakkend en zeer helder. Zo heb ik zowel de inhoud als de docente ervaren. In een veilige setting veel kunnen oefenen waarbij de theorie over afweer en APS gaat leven. Voor iedere therapeut met een psychodynamisch hart een absolute must om gevolgd te hebben.”

  Nadine van der Maarl-Veld,
  gz-psycholoog
 • “De supervisie bij Mariëlle heb ik als zeer leerzaam, steunend en boeiend ervaren. Mariëlle heeft grote kennis van psychoanalytische psychotherapie en uitgebreide werkervaring in de behandeling van mensen met persoonlijkheidsproblematiek, ernstige psychiatrische aandoeningen en in managemen...” lees meer

  “De supervisie bij Mariëlle heb ik als zeer leerzaam, steunend en boeiend ervaren. Mariëlle heeft grote kennis van psychoanalytische psychotherapie en uitgebreide werkervaring in de behandeling van mensen met persoonlijkheidsproblematiek, ernstige psychiatrische aandoeningen en in managementfuncties. Hierdoor kan zij vanuit verschillende kaders en richtingen meedenken over complexe casuïstiek. Mariëlles kennis heeft een stevig theoretisch fundament; ik heb hierin veel van haar kunnen leren. Mariëlle nodigt je uit om samen na te denken over een passend behandelkader bij de besproken casuïstiek en zij reikt literatuur aan ter verdieping. Mariëlle is nieuwsgierig, zowel naar de besproken patiënten als naar de supervisant, naar wat er in de interactie gebeurt. Haar nieuwsgierigheid en enthousiasme voor de psychotherapie werken aanstekelijk; de supervisies waren voor mij momenten waar ik naar uitkeek, van leerde en energie van kreeg. Zij creëert een supervisieklimaat waarin het veilig voelt om ook over de lastige of pijnlijke dingen na te denken, een klimaat waarin ook bij boosheid en agressie stil kan worden gestaan en waarin successen gevierd worden. Mijn supervisietraject bij Mariëlle is nu ongeveer een jaar geleden geëindigd. Ik merk dat ik haar en wat ze me leerde met me meedraag en kan inzetten in mijn behandelingen, dit helpt me elke dag bij de psychotherapieën die ik geef en ook in mijn werkplezier. ”

  Nina Silvester,
  psychiater en psychoanalytisch psychotherapeut
 • “Zeer leuke + leerzame cursus met theoretische achtergrond maar ook voldoende ruimte om te oefenen. Zeer enthousiaste docente, waardoor ook de theorie erg ging leven. Aanrader! De verdiepingscursus heeft nog meer tools en inzichten gegeven voor de praktijk. Mariëlle leeft wat ze doet en l...” lees meer

  “Zeer leuke + leerzame cursus met theoretische achtergrond maar ook voldoende ruimte om te oefenen. Zeer enthousiaste docente, waardoor ook de theorie erg ging leven. Aanrader! De verdiepingscursus heeft nog meer tools en inzichten gegeven voor de praktijk. Mariëlle leeft wat ze doet en leert. Door haar enthousiasme en passie en haar oprechte interesse om ons iets te leren gaat in de cursus hetzelfde gebeuren wat er in de patiënten kamer moet gebeuren. Ze weet een veilige setting te creëren in korte tijd en de groei van iedereen te bevorderen. Ik raad deze cursus iedereen aan die psychodynamisch denken nog meer wil toepassen in de dagelijkse praktijk!”

  Nora Erdman,
  kinderen- en jeugdpsychiater
 • “Goede, leerzame cursus met enthousiaste cursusleider met passie voor het vak. Inspireert om daadwerkelijk aan de slag te gaan met Kracht van Kort!”

  R. den Breejen,
  orthopedagoog
 • “Deze cursus doet zijn naam eer aan; kort en krachtig! De bevlogenheid, kennis en ruime praktijkervaring van de docent zorgen ervoor dat deze twee dagen voorbij zijn gevlogen. Oefenen in rollenspelen om langdurige behandelingen tot een goed einde te brengen zetten je stil bij je eigen krach...” lees meer

  “Deze cursus doet zijn naam eer aan; kort en krachtig! De bevlogenheid, kennis en ruime praktijkervaring van de docent zorgen ervoor dat deze twee dagen voorbij zijn gevlogen. Oefenen in rollenspelen om langdurige behandelingen tot een goed einde te brengen zetten je stil bij je eigen krachten en valkuilen als therapeut.”

  Raymon Mostafa,
  GZ-psycholoog
 • “Ik ervaar de supervisies van Mariëlle als bijzonder leerzaam. Met haar aanstekelijke enthousiasme voor dit vak en een onvoorstelbare bak aan kennis brengt ze de niet alleen de (complexe) theorie tot leven, maar snap ik ook veel beter wat ik moet doen, in praktische zin.”

  Renske Marechal,
  gz-psycholoog i.o. psychotherapeut
 • “Sinds een half jaar kom ik bij Mariëlle voor supervisie in een psychoanalytische psychotherapie. We moesten door omstandigheden al snel lastige beslissingen nemen in de therapie en ik heb ervaren dat Mariëlle met de beperkt beschikbare informatie overzicht had en durf om mij hier doorheen ...” lees meer

  “Sinds een half jaar kom ik bij Mariëlle voor supervisie in een psychoanalytische psychotherapie. We moesten door omstandigheden al snel lastige beslissingen nemen in de therapie en ik heb ervaren dat Mariëlle met de beperkt beschikbare informatie overzicht had en durf om mij hier doorheen te helpen. Mariëlle is uitgesproken in de supervisie, maar ook gevoelig voor subtiliteiten. Ik ervaar een grote steun in de supervisie terwijl niets uit de weg gegaan wordt en agressie nooit uit het oog verloren wordt.”

  Richard van Elmpt,
  psychiater
 • “Supervisie bij Mariëlle raad ik van harte eenieder aan die een wijzere en vaardigere (psycho)therapeut wil zijn voor zijn/haar patiënten. In mijn ogen beschikt zij over de gave de abstracte psychodynamische theorie te vertalen naar praktisch toepasbare kennis. Hierdoor kan ik deze kennis b...” lees meer

  “Supervisie bij Mariëlle raad ik van harte eenieder aan die een wijzere en vaardigere (psycho)therapeut wil zijn voor zijn/haar patiënten. In mijn ogen beschikt zij over de gave de abstracte psychodynamische theorie te vertalen naar praktisch toepasbare kennis. Hierdoor kan ik deze kennis beter tot me nemen en mijn patiënten beter behandelen. Daarnaast raak ik door haar gepassioneerde supervisiestijl keer op keer geïnspireerd en kan ik niet wachten deze kennis toe te gaan passen in de therapiekamer. Verder vind ik Mariëlle, naast voor mijn rol als therapeut, ook oog hebben voor mij als persoon. Binnen de veilige supervisiesfeer die ze weet te creëren ervaar ik dan ook volop ruimte om mijn persoonlijke stijl als toekomstig psychoanalytisch psychotherapeut te ontwikkelen.”

  Sadaf Rakhshandehroo,
  psychiater en psychoanalytisch psychotherapeut i.o
 • “De supervisie van Marielle, is inspirerend en motiverend. Ze maakt de psychodynamische theorie toegankelijk en toepasbaar in de praktijk, waardoor je er direct mee aan de slag kan in de behandeling. Ze zorgt op deskundige wijze voor het eigen maken van de theorie en voor een verdieping in ...” lees meer

  “De supervisie van Marielle, is inspirerend en motiverend. Ze maakt de psychodynamische theorie toegankelijk en toepasbaar in de praktijk, waardoor je er direct mee aan de slag kan in de behandeling. Ze zorgt op deskundige wijze voor het eigen maken van de theorie en voor een verdieping in de behandeltechniek. Op deze wijze vormt ze een belangrijke bijdrage aan de persoonlijke groei en in de vorming van mij als effectieve therapeut. ”

  Simone van der Poel,
  gz- en kinderen- en jeugdpsycholoog
 • “De Verdiepingscursus KPSP was een prettig en leerzaam cursus en gaf me energie om weer te werken met depressie!”

  Sipke Stuiver,
  Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut
 • “Mariëlle is een bevlogen, betrokken en doortastende supervisor met aandacht voor de professionele en persoonlijke ontwikkelbehoefte van haar supervisant. Zij vervlecht daarbij op een natuurlijke manier methodische behandeltechniek, theorie en wetenschap en breder psychodynamisch kijken, da...” lees meer

  “Mariëlle is een bevlogen, betrokken en doortastende supervisor met aandacht voor de professionele en persoonlijke ontwikkelbehoefte van haar supervisant. Zij vervlecht daarbij op een natuurlijke manier methodische behandeltechniek, theorie en wetenschap en breder psychodynamisch kijken, dat maakt leren tot een enthousiasmerende en boeiende uitdaging!”

  Teun van Overveld,
  klinisch psycholoog
 • “De Verdiepingscursus KPSP heb ik ervaren als een inspirerende cursus met een solide theoretische onderbouwing en uitnodigende sfeer om de methode te oefenen. Een absolute aanrader voor GGZ-professionals.”

  Teun van Overveld,
  Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut
 • “Stevig in de wetenschap gefundeerd en tegelijkertijd laagdrempelig in te zetten en duidelijk gekaderde behandeling. De cursus is een goede basis om aan de slag te gaan en op die manier ervaring op te doen. Goede balans tussen theorie en praktijk.”

  Ushi Moreta,
  kinderen- en jeugdpsychiater
 • “Mariëlle weet de analytische theoretische kaders toepasbaar te maken in de praktijk door toegankelijke begrijpelijke taal. Haar heldere benadering, waarbij zij de confrontatie vanuit oprechte nieuwsgierigheid met je aangaat, heeft mij handvatten gegeven om de therapeutische kaders beter te...” lees meer

  “Mariëlle weet de analytische theoretische kaders toepasbaar te maken in de praktijk door toegankelijke begrijpelijke taal. Haar heldere benadering, waarbij zij de confrontatie vanuit oprechte nieuwsgierigheid met je aangaat, heeft mij handvatten gegeven om de therapeutische kaders beter te hanteren. In de samenwerkingsrelatie met Mariëlle heb ik werkelijk contact ervaren, waarin kwetsbaarheden verkend en onderzocht konden worden, die zich zowel in de relatie met haar als ook in de therapeutische relatie met mijn cliënten voordeden. Door dit binnen het veilige klimaat van de supervisie te ervaren ben ik gegroeid als therapeut en mens, waardoor ik mij vrijer voel als therapeut en meer plezier in mijn werk ervaar. ”

  Vera Commandeur,
  klinisch psycholoog