Proven Therapies

Lastige Lieden Aan De Balie

cropped-steenmannetjes-header.png

Eendaagse cursus voor baliemedewerkers in de GGZ: omdat verandering begint bij het eerste contact.

Hoe ga je om met de cliënt die nu een afspraak voor een intake wil omdat er nu en geen dag later iets moet gebeuren? Wat zeg je tegen een cliënt die geen informatie wil geven omdat hij bang is dat alles tegen hem gebruikt kan worden? De angstige cliënt die voor een eerste afspraak komt, maar je niet durft aan te kijken, hoe stel je hem gerust en hoe maak je contact? Hoe maak je contact dat vertrouwen geeft en hoop op verbetering? Hoe ben je betrokken met een professionele houding? Hoe zorg je ervoor dat een crisis geen echte crisis wordt? Contact maken, gerust stellen en de weg wijzen. Zodat de verwachting van goede en betrouwbare zorg begint bij het allereerste begin.

Proven Therapie

De kwaliteit van de therapeutische relatie en het contact vanaf het eerste moment, is voorspellend voor een succesvolle behandeling (Hendriksen, 2014). Als baliemedewerker, telefoniste of receptiemedewerker ben je de eerste schakel en hoop op een succesvolle behandeling en verbetering van de kwaliteit van de leven van onze cliënten.

Cursus

In deze eendaagse cursus maak je kennis met en leer je betrokken maar professioneel omgaan met drie typen cliënten:

  • vreemde en bange cliënten
  • heftige en onvoorspelbare cliënten
  • angstige en vermijdende cliënten

Doel

Betrokken en professioneel kunnen omgaan met moeilijk te benaderen cliënten of cliënten die je onder druk zetten vanuit angst en onmacht. Verwachtingsmanagement optimaal kunnen inzetten zodat cliënt en behandelaar weten wat ze aan elkaar hebben. Jij bent de eerste stap op weg naar verandering.

Voor wie?

Balie medewerkers, receptionistes, telefonistes, zorg-administratief personeel die in hun dagelijkse werk te maken hebben met cliënten.

Literatuur

Hendriksen, M. (2014) Pieces of a clinical puzzle. Analyzing the alliance in psychodynamic psychotherapy for depression. Therapeutic technique, alliance, personality and therapist characteristics. Academisch proefschrift.

Studiebelasting

De studiebelasting is beperkt tot het bijwonen van de cursus.

Kosten

€ 295 (inclusief studiemateriaal en lunch).

Cursusdata

Cursusdata worden in overleg gekozen.

Locatie

Midden Nederland

In company

Wij kunnen deze training voor uw organisatie op maat aanbieden, waardoor de training ook open staat voor andere professionals. Wij geven de training desgewenst op uw locatie tegen gereduceerd tarief.

> Inschrijven

> Informatie aanvragen