Proven Therapies

Vastgelopen teams komen in hun kracht

cropped-steenmannetjes-header.png

Incompany: Vastgelopen teams komen in hun kracht

Coaching over de verandering naar meer cohesie en vitaliteit

Als er te weinig verbinding is tussen de teamleden, zij werken hard maar geïsoleerd, er wordt veel geklaagd, men hangt aan regels en de energie lekt weg, dan raken teamleden gedemoraliseerd en gaan de kwaliteit en doelmatigheid van zorg achteruit. In een groep spelen onbewuste processen een bepalende rol. Op bewust niveau weet iedereen wat er speelt, maar onuitgesproken gevoelens kunnen leiden tot stagnatie.

Waarom?

✓ Bevordert de kwaliteit en effectiviteit van behandelingen
✓ Nieuw werkplezier en energie bij de professionals
✓ Het team komt in zijn kracht
✓ Het verzuim neemt af
✓ De productiviteit neemt toe

Incompany

In een aantal bijeenkomsten worden individuele teamleden zich bewust van de groepsnormen en hun individuele rollen en het effect daarvan op het gehele team. We onderzoeken samen in een veilige sfeer onuitgesproken gevoelens en gedachten, zodat lucht en energie ontstaat en het team nieuwe energie ervaart (Bogdanoff & Elbaum, 1978).

Bewezen effectief

Het geven van feedback aan behandelaren draagt bij aan de effectiviteit van hun werk, zo blijkt uit onderzoek in de psychotherapie (Lambert, 2010). Een effectieve therapeut onderscheid zich door voortdurend en systematisch zijn eigen feedback te organiseren en zijn eigen functioneren bewust, openlijk en regelmatig in twijfel te trekken (Miller & Hubble, 2007).

Doel

Het team komt in zijn kracht: de werksatisfactie neemt toe, het samenspel van de teamleden verbetert en hun productie neemt toe.

Coach

Dr. Mariëlle Hendriksen, GZ-psycholoog en psychoanalytisch (groeps)psychotherapeut. 

Voor wie?

Vastgelopen behandelteams.

Literatuur

Berk T.J.C. e.a. [red.] (2001) De kracht van groepen. Normen en rollen. Bohn Stafleu van Loghum, Houten/Diegem.

Bogdanoff, M. & Elbaum, P. (1978). Role Lock: dealing with monopolisers, mistrusters, helpful Hanna’s, and other assorted characters in grouppsychotherapy. International Journal of Grouppsychotherapy, 28(2), 249-262.

Incompany

Wij bieden deze coaching voor uw organisatie op maat aan en geven de training op een voor het team veilige locatie. De kosten zijn € 150 per uur. Cursusdata worden in overleg gekozen.

Inlichtingen

Mail naar: marielle@proventherapies.nl

Studiebelasting

De studiebelasting is beperkt tot het bijwonen van de cursus.

> Inschrijven

> Informatie aanvragen